Een ontluchter

Gepost op

Een ontluchter is enorm handig voor het ontluchten van de waterleiding..voor het verwarmingswater en zelfs het water wat je gebruikt voor de douche. Heb je sputterende, heb je last van sputterende kranen? Heb je last van tikkend geluid waar je helemaal gek van wordt, of waarvan je denkt: is dit wel goed zo hard gaat het? Dan moet je even kijken naar een ontluchter en deze tekst. Want dat kan je misschien helpen!


Een ontluchter is handig voor

Het ontluchten van water. Want ja oud water dat veel wordt gebruikt heeft luchtbelletjes, krijgt nou eenmaal lucht belletjes en dit kan op een gegeven moment erg storend worden voor welke redenen dan ook. Hoe dan ook, voor het belang van het water, je gemoedstoestand en misschien zelfs het water en het gebruik van wat en hoeveel het kost. Want een ontluchter kan je bovendien zelf monteren en kost dus geen geld en dit levert uiteindelijk dus geld op.


Hoe monteer je een ontluchter?

Een ontluchter monteer je als volgt, krijg je bij DIY winkelwarenhuizen (vraag naar de voorwaarden en eventueel deskundig advies): je monteert hem op het uiteinde van de radiator (je kan hem ook op de cv-ketel monteren maar we kijken nu even naar de radiator wegens gebrek aan ruimte voor het schrijven van deze tekst en het gemak van het lezen voor de lezer): aan het uiteinde van de radiator, elke radiator, zit een gat wat geopend kan worden met een ontluchter (dit moet je wel zelf doen, voorzichtig en een wateropvangend middeltje gebruiken als een emmer of een doekje). Dit is een hele technische tekst dus hou je vast: je moet overigens eerst weten, even tussendoor, of je een automatische ontluchter (voor langer gebruik) of eenmalige ontluchter wil gebruiken.  Voordat je ook maar iets doet moet je alle radiatoren aanzetten! Alles slaat aan en de ketel slaat een keer aan. Als al het water in de radiatoren zit zet je de thermostaat op de laagste stand, allerlaagste stand ja (dus heel koud, zorg voor warme kleding mocht je dit gek genoeg in de winter doen, wat ik niet aanraad mocht het mis gaan, maar wat kan er mis gaan? niks!) en zet de installatie uit! De CV-installatie wel te verstaan (als dat kan, heb je een knopje of vraag om deskundig advies). Stekker uit het stopcontact halen? Nog makkelijker. Details zijn belangrijk! Vervolgens heb je zoals gezegd water in de radiatoren en kun je: ontluchten. Met je eigen gekochte (of gehuurde!) ontluchtingssleuteltje. Monteer de ontluchter op het uiteinde van de radiator. De lucht ontsnapt!

Kijk voor een ontluchter op De Jongh Pipesystems


Delen